Har du en lovlig og godkendt overkørsel?
Hvis din overkørsel ser ud som på tegningen, det vil sige nedsænket kantsten og på veje med grusfortov, som på foreningens fortove, og forsynet med to rækker brosten – ja, så behøver du ikke at gøre mere. Ellers skal du nu i gang med – for egen regning – at få lovliggjort din overkørsel, så den kommer til at se ud som på nedenstående tegning. Skitserne er uddrag af kommunens vejledning for hhv. grusfortov og flisefortov. For god ordens skyld: Det er Københavns Kommune, der fastsætter reglerne for, hvordan veje og fortove i kommunen skal se ud. Det er også kommunen, der har det overordnede tilsyn og giver den enkelte grundejer et påbud om, hvad der skal laves på vej og fortov, hvis der er fejl og mangler.
Fliser på fortov
Grundejerforeningen Søndervang har på et tidspunkt givet enkelte grundejere tilladelse til at anlægge flisebelagt fortov. Anlæggelsen er sket for grundejerens egen regning.
Ændringer og reparationer af det anlagte flisefortov med evt. tilhørende asfaltkanter i forbindelse med ændringer og reparationer af kantsten og overkørsler skal ske for grundejerens egen regning.
Anlæggelse af eget flisefortov fritager ikke grundejeren for at deltage i financieringen af flisefortov, hvis det på et tidspunkt besluttes at gennemføre et sådant anlæg i foreningen.
Grundejeren skal også ansøge kommunen om de nødvendige tilladelser til anlæggelse af overkørsler.